fredag den 18. juni 2010

Biotop D. 7/6

I min Biotop fandt jeg 2 spændende dyr, det første dyr jeg fandt var en snegl, som er et bløddyr, har fundet frem til det er en havesnegl.

Havesneglen

Havesneglen er som andre snegle et bløddyr. Den er meget almindelig og findes i haver, parker og skove. Sneglens hus er meget forskelligt i farverne, men er ofte gult eller rødligt. Huset er ofte gult og der kan være op til 5 brune eller sorte bånd som er bestemt af sneglens gener. En voksen snegls sneglehus måler 12- 15 mm i højden og 18-21 mm i bredden. Den bliver tit forvekslet med lundsneglen som den ligner meget. Så det er svært at se. Både lund og havesneglen lever af friske og rådne planter. Den slimer sig af sted ved at ligge et lag af slim som den ”maver” sig hen over[1].
[1] http://www.dansksnegleforening.dk/slaegtskabsforhold.htm


Det anden dyr jeg fandt var en padde nemlig en Butsnudetfrø og er kommet frem til følgene.

Butsnudet frø

Den butsnudet frø bliver op til 9 cm. Den findes over det meste af landet, bortset fra den sydøstlige del. Den yngler i vandhuller men derefter går den på land og ynder et afvekslende vandhul. Den kan være vanskelig at kende fra den spidssnudet frø. Frøen er fredet i Danmark. Den æder stor set alt der bevæger sig og som den er i stand til at sluge, dette kan være, snegle, regnorme og sommerfuglelarver. Den kan også æde mindre snegle af sin egen art. De kan overvintre i vand og på land og ca. 1 % af frøerne bliver 8 år, den ældste registrerede bliv 11 år[1].
[1] http://www.skovognatur.dk/DyrOgPlanter/Artsleksikon/Padder/Butsnudet_froe/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar